Om

Om

Välkommen till Twitterakuten

Här på Twitterakuten kan du förhoppningsvis hitta tips, råd och få hjälp med dina frågor om och kring kommunikationsverktyget, mikrobloggen Twitter.

Tanken är att alla ska kunna bidra med sina egna erfarenheter och tips som kan underlätta användandet av Twitter och göra det ännu roligare. En sorts hjälp till självhjälp.

Här fångas upp, sorteras, struktureras och arkiveras frågor som ställs på  Twitter under bland annat taggen#twitterakuten men @Twittdoktorn publicerar egna artiklar med tips, länkar och råd.

Numera finns Twittdoktorn med även på Facebook.

Taggen #twitterakuten skapades en gång i tiden som en följd av det uppenbara behovet av hjälp och tips med att använda Twitter.

Mer information om hur #twitterakuten kom till, kan läsas på  Sofia Mirjamdotters hemsida. Hon tillsammans med Annika Beijbom är initiativtagarna till själva taggen.

Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Välvilja och samverkan är honnörsord.

Fyrkanten # som används frekvent på Twitter och kallas även i svensk språkbruk för hashtag (från engelskan). Mer om det hittar ni under kategorin Hashtag #

Jag som ligger bakom bloggen heter @Twittdoktorn på Twitter och detsamma på Facebook där  jag också fångar upp svarar gärna på frågor efter bästa förmåga.

Om du inte öppet vill diskutera dina frågor, kan jag nås även via e-post:

 twittdoktorn(@)gmail.com

Av praktiska skäl väljer jag att inte följa någon på Twitter, det är ingen kaxighet.

  1. finns det något sätt att mäta och jämföra olika konton på twitter, typ alla elitserielagen i hockey – deras konton, och se vem som twittrat mest, RT:at mest, omnämnts mest etc under 2015..?

    Gilla

    • Hej! Beklagar ett väldigt sent svar. Har du inte hittat något verktyg än, kan jag rekommendera Twitter Analytics. De är ett robust verktyg som kan användas till bland annat det du efterlyser. analytics.twitter.com Efter du loggar in på ett twitterkonto därefter startar Twitter Analytics kopplas du direkt till kontot så här: analytics.twitter.com/user/Twittdoktorn/home

      Här finns det en bra beskrivning om hur det best och enklast kan användas. https://blog.bufferapp.com/twitter-analytics

      Med bästa hälsningar Twittdoktorn

      Gilla

Lämna en kommentar