Månadsarkiv: november 2017

Söka på Twitter

Det är möjligt att spåra konversation mellan två personer eller sortera dessa enligt olika kriterier. Conweets har däremot upphört att fungera.

I stället har Twitter en egen sökningsfunktion. Den är hyfsat bra.

Det går att söka efter specifika inlägg (tweets), konton eller konversationer även bakåt i tiden.

Det finns olika sätt att använda sökverktyget på Twitter. Man kan hitta ens egna tweets, andra personers tweets, tweets från exempelvis lokala företag med mera. Genom att söka efter ämnesord eller hashtag, kan man följa pågående konversationer, senaste toppnyheter eller inlägg som handlar om personliga intressen.

Twitter ger användarna kontroll över vad man kan se i sina sökresultat genom säkert sökläge. Dessa filter utesluter potentiellt känsligt innehåll, tillsammans med konton som man har ”tystat” (mute) eller blockerat, från sina sökresultat. Man har möjlighet att stänga av eller sätta på igen när som helst (se instruktionerna nedan).

Hur fungerar det?

Sök från webben

Skriv in din sökfråga i sökrutan högst upp till höger på sidan.

Dina resultat kommer att visa en kombination av tweets, foton, konton och mer.
Filtrera dina resultat genom att klicka på Topp, Senaste, Personer, Foton, Videor, Nyheter eller Periscope-Sändningar (längst upp i sökresultaten).

Klicka på rullgardinsmenyn Sökfilter Visa (på vänster sida) för att filtrera dina resultat.

Från någon

Folk du följer

Överallt eller Nära dig

Dessutom kan du välja ett annat språk eller utföra en avancerad sökning.

Väljer man avancerad sökning kan man söka på en konversation mellan två olika konton genom att ange användarnamnet, före @ symbolen i rutorna Från och Till konton under rubriken Personer. Man kan givetvis justera sökningen genom att lägga till andra sökkriterier.

Klicka på överfyllningsikonen på höger sida av sökresultatet för fler alternativ.
Klicka på Sökinställningar för att inaktivera (eller återaktivera) säker sökning för att filtrera dina sökresultat.
Säkra sökinställningar inkluderar Dölj känsligt innehåll och Ta bort blockerade och tystade konton. Avmarkera rutan för att inaktivera endera inställningen, det går när som helst att återaktivera.

Obs! Den här inställningen kan ta flera minuter att träda i kraft.
Klicka på Spara den här sökningen för att spara ditt sökord.
Klicka på Bädda in den här sökningen för att skapa en sök widget för en webbplats.

Sök från Twitter för iOS

Tryck på fliken Utforska.
Överst på sidan anger du din sökning i sökrutan och trycker på Sök .
Dina resultat kommer att visa en kombination av tweets, foton, konton och mer.
Filtrera dina resultat genom att trycka på Främsta, Senaste, Personer, Foton, Videor, Nyheter eller Periscope-sändningar (längst upp i dina sökresultat).
Tryck på filterikonen i sökfältet för att förbättra dina resultat: Personer vem som helst eller Personer du följer samt Plats Vart som helst eller Nära dig.

Obs! Säkra sökinställningar gör att du kan filtrera dina sökresultat för att utesluta potentiellt känsligt innehåll och/eller konton som du har tystat eller blockerat från dina resultat. Du kan justera denna inställning genom att logga in på ditt konto på twitter.com och använda sökningen från webbinstruktionerna ovan. Dina inställningar gäller för sökningar på webben, i din iOS-app och i Twitter för Android.
Sök från Twitter för Android

Tryck på fliken Utforska
Ange din sökning i sökrutan och tryck på Sök .
Dina resultat kommer att visa en kombination av tweets, foton, konton och mer.
Filtrera dina resultat genom att trycka på Topp, Senaste, Personer, Foton, Videor, Nyheter, eller Periscope-sändningar (längst upp i sökresultaten).
Tryck på filterikonen i sökfältet för att förbättra dina resultat: Personer vem som helst eller Personer du följer samt Plats Vart som helst eller Nära dig.
Tryck på överföringsikonen för att komma åt Sökinställningar. Med säker sökning kan du filtrera dina sökresultat med två alternativ.
Exkluderar potentiellt känsligt innehåll från resultat. För att inaktivera den här inställningen, avmarkera kryssrutan bredvid Dölj känsligt innehåll för att stänga av.
Särskilda konton som du har tystat eller blockerat: För att inaktivera den här inställningen, avmarkera kryssrutan bredvid Ta bort blockerade och tystade konton för att stänga av.

 

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: