Applikationer för Twitter


Denna artikel är under bearbetning. Mer information läggar jag till löpande.

Det finns olika sätt att använda sig av Twitter. Via webben med så kallade klienter eller visa smarta telefoners applikationer så kallade appar. Tjänsten kan hanteras av många olika aktörer eftersom Twitter bygger på öppen källkod (open-source software). Det finns många klienter och applikationer att välja emellan. Vilka är bäst, är högst personligt, det beror helt på vad som passar just ens behov bäst och har med personliga preferenser att göra. Om du är osäker i ditt val, välj något dina vänner använder, då kan du lättare få hjälp, tips och råd från dem. Bästa sättet att hitta rätt klient eller applikation är att testa själv. Det finns inte någon som uppfyller alla ens krav och förväntningar. Du kan använda dig av flera olika applikationer och/eller klienter samtidigt, dessa kan funktionalitetsmässigt komplettera varandra.

Webbklienter

Webbklienter för Twitter kan också delas in i kategorier beroende på om datorplattform man använder, Macintosh (Mac) med Mac OS, Mac Os X eller PC med Windows (Win) eller Linux som OS (OperativSystem). Vilken webbläsare du använder (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Apples Safari, Opera mfl ) kan också vara av intresse, då det finns en hel del tillägg (extensions) att ladda ner, som kan också vara ett komplement i jakten på funktionalitet. Ett exempel på för en som använder Twitters klient på PC, med Windows Vista som OS, webbläsaren Chrome, med tillägget Chrome Bird, får möjlighet utan att installera något separat program att ladda upp bilder, då den funktionaliteten saknas i Twitters egen klient.

Twitter har en egen klient (gränssnitt) som man hittar på www.twitter.com.

En bra samlingssida för bland annat olika webbklienter för Twitter är OneForty. Sidan skapades av Laura Fitton som också är författare till boken “Twitter for Dummies”. Det är en sida med många olika Twitter-verktyg samlade, mer exakt 2890 st. Här kan man även betygsätta och dela med sig populära Twitter-verktyg på Internet.

Tweetdeck finns både för webben (Win, Mac) och för smarta telefoner.

Echofon finns för Mac, iPhone, Ipad, Firefox (bara på Mac)

Applikationer för smarta telefoner

iPhone med iOS

(Apples operativsytem för mobila enheter såsom iPhone, iPad och iPod är iOS)

Echofon

Smarta telefoner med Android

Smarta telefoner med Windows

Applikationer för läsplattor

Om Twitterakuten

Bloggen är till för att fånga upp, strukturera och arkivera de frågor och tips som dyker upp om och kring Twitter. Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Jag som ligger bakom bloggen, heter @Twittdoktorn på Twitter och på Facebook, där jag också svarar på frågor efter bästa förmåga. Använd gärna taggen #twitterakuten. Om du inte öppet vill diskutera dina frågor kan jag nås även via e-post: twittdoktorn(@)gmail.com

Publicerat på 2011-04-22, i Tips, Twitterskola, Twitterverktyg och märkt , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: