TweetDeck som tillägg till webbläsaren Chrome


Använder du webbläsaren Google Chrome kan du installera tillägget Chrome TweetDeck och starta den med en enkel klick från din webbläsarens verktygsrad. Tillägget lägger till en knapp bredvid adressfältet.

Nackdelen med TweetDeck både som tillägg och applikation som installeras på hårddisk är, att du inte kan använda dem om du lånar någon annans dator. I webbklienten kan du inte heller ändra den svarta bakgrundsfärgen som är standard i TweetDeck och för många helt omöjligt att se och arbeta med. I webbklienten kan du bara ladda bilder upp, medan i applikationen som du installerar på datorn även video kan laddas upp. För att ladda upp ljudfiler som MP3 ska du använda dig av exempelvis SoundCloud i stället.

Webbläsaren Chrome finns för Windows XP, Vista och 7, Mac OS X 10.5 eller senare (endast Intel) och Linux (Debian/Ubuntu/Fedora/openSUSE).

Tillägg kallas de extrafunktioner som du enkelt kan lägga till i Google Chrome. Ibland är en funktion väldigt praktisk för vissa användare men inte för alla. Med Tillägg kan du anpassa Google Chrome med de funktioner du vill ha och ändå hålla webbläsaren fri från en massa saker du inte använder.

Om Twitterakuten

Bloggen är till för att fånga upp, strukturera och arkivera de frågor och tips som dyker upp om och kring Twitter. Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Jag som ligger bakom bloggen, heter @Twittdoktorn på Twitter och på Facebook, där jag också svarar på frågor efter bästa förmåga. Använd gärna taggen #twitterakuten. Om du inte öppet vill diskutera dina frågor kan jag nås även via e-post: twittdoktorn(@)gmail.com

Publicerat på 2011-04-22, i Tips, Twitterskola, Twitterverktyg och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: