Kontakt

Om du vill bidra till den här bloggen,

twitterakuten.wordpress.com” 

kan du antingen skriva på din egen blogg och sedan skicka mig en länk till inlägget via e-post  till:

twittdoktorn(@)gmail.com

eller kan du också gästblogga här.

Jag finns även på Twitter under namnet @twittdoktorn, men av praktiska skäl och inte av kaxighet, väljer jag att inte följa någon där.

Numera finns jag även på Facebook.

Varför heter jag inte Twitterdoktorn? Ordet Twitter är reserverat och går därför inte att använda det i kontonamn.

 1. Agneta Nordenskjöld

  Hej!
  Har två konton jag vill göra till ett. Inläggen kommer per automatik in på ”fel” konto @henna9. Vill ha ett enda konto (mitt andra) @agnetanordenskj. Vet inte hur jag ska få det att funka.
  Mvh
  Agneta N

  Gilla

  • För närvarande är det inte möjligt att slå ihop två eller fler Twitter-konton till ett. Twitter klarar inte av att migrera (flytta) data (tweets, följare, de du följer) från ett konto till ett annat. Det enda man kan göra är att inaktivera det ena kontot och meddela dina följare att börja följa dig på det andra i stället. När alla dina följare är med på det andra kontot kan du släcka det som du har deaktiverat. Du kan dessutom arkivera dina tweets (Inställningar, Konto, rulla ner till Innehåll och sedan Begär ditt arkiv) på kontot som du deaktiverar (Inställningar, Konto). En länk e-postas till dig när ditt arkiv är redo. Det kan ta ett tag, håll ut. Glöm inte vilken e-post adress har du angett på det kontot.

   Gilla

 2. Hur kan jag ta bort rekommenderade konton? Det är bara nonsens och irriterande.
  Vidare hur tar jag bort ”trender”? Helt irrelevant! Tack!

  Gilla

  • Hej! Beklagar så sent svar. Rekommenderade konton kan du ta bort på twitter.com genom att gå in via Inställningar/Säkerhet och Integritet/ skrolla ner till stycket Integritet och vid Anpassning välj (bocka för) Spåra inte. Vid Sponsrat innehåll välj också Spåra inte.
   Under Inställningar/Notiser kan du också välja mellan två olika filtreringar.

   Trender är en mer komplicerad fråga för att det styrs förinställt av algoritmer utifrån olika parametrar bland annat vilka du följer och din egen position. Därför går det inte att stänga av Trenderna. Man kan däremot blockera eller tysta personer och taggar vars inlägg och innehåll är störande. Taggar kan man tysta i Appar som Echofon Menu/Account/Mute

   Det finns däremot Tillägg till Chrome och Firefox som tydligen kan blockera trenderna. Har dock inte testat det själv. Här hittar du en artikel som beskriver dessa. http://www.ghacks.net/2015/03/02/hide-promoted-tweets-accounts-and-trends-on-twitter/

   Med bästa hälsningar Twittdoktorn

   Gilla

 3. Kennet Eriksson

  Hej! Kommer inte in på mitt twitter och koden som sänds till min telefon går aldrig att använda. Står att det är fel kod hela tiden 😕 hur gör man? Har sökt efter det problemet men hittar ingen hjälp.

  Gilla

  • Hej! Du har antagligen har löst ditt problem, men i fall du fortfarande inte kan logga in här har du ett förslag: Koden du får ia SMS ska du skriva in vid inloggning på en dator och inte i appen i telefonen.

   How to send yourself a password reset via SMS:
   If you’ve added your mobile number to your account in your Mobile settings, you may receive a password reset via SMS/text message.

   From the Forgot password? page and enter your mobile number, email address, or Twitter username.
   Select your phone number.
   Twitter will text you a six digit code that is valid for 15 minutes.
   Enter this code on the web.
   You will then be prompted to choose a new password.

   Fungerar inte det här heller hör gärna av dig igen.

   Med bästa hälsningar Twittdoktorn

   Gilla

 4. Hej Doc,
  Om jag klickar på antalet följare på någon som det står ca 5 000 följare på, men det bara kommer upp ett par hundra personer som jag kan scrolla igenom, vad kan det bero på?

  Gilla

  • Hej Anders!

   Tack för din fråga. Hur vet du att du har bara scrollat genom bara ett par hundra följare? Låt mig ställa en följdfråga: Vilken klient använder du? Jag har precis tittat i Webbklienten på journalisten Niklas Svensson 112 tn följare och jag kan scrolla ner hur länge som helst. Dock när man är längst ner på listan tar en liten stund innan flera personer laddas in. Samtidigt ser jag inte hur långt (antal) ner på listan jag har kommit. Det är omöjligt att räkna heller. Har för säkerhetens skull kollat i TweetDeck eller några klienter på mobilen exempelvis Twitterific, Uber Social det är inga problem att scrolla ner i oändlighet.
   Skriv gärna lite mer ingående om var du råkar ut för ditt problem.

   Med bästa hälsningar
   Twittdoktorn

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: