Bloggarkiv

Vad står #fb för i statusuppdateringar på Twitter och Facebook

Fb är förkortningen för Facebook. Att lägga till taggen #fb i en tweet är ett sätt att göra en samtidig statusuppdatering på både Twitter och Facebook. Det förutsätter dock att man kopplar ihop Twitter och Facebook kontona därmed möjliggörs överföringen mellan de två plattformarna.

Enklaste sättet att koppla ihop Twitter med Facebook är genom Twitterinställningarna.

Gå in på Profil och inställningar (under din lilla profilbild i högra övre kanten).
Välj Appar i vänstra fältet. Du får upp följande alternativ:

image

Tryck på Anslut till Facebook.

Om man vill i stället göra kopplingen genom Facebook hittar man applikationerna genom att gå in på söksidan.

Skriv in Twitter i sökrutan och välj Apps ikonen i listan på vänster sida för att sortera. Du får upp en lång lista med olika applikationer. Ju fler användare desto säkrare att appen är tillhandahållen av en seriös tredjepartsutvecklare.

Välj till exempel denna applikation: image

Det är bra att du är införstådd med att du delar med dig personlig information. När du har godkänt applikationens behörighet att komma åt den information den behöver, använder applikationen informationen du delar på Facebook. Läs noga vilka uppgifter du ger tillgång till appen. Applikationer är tvungna enligt avtal att respektera de sekretessinställningar du har valt för ditt konto. Om det nu man kan lita på.

Facebooks regelverk kräver att applikationer och webbplatser explicit ber om behörighet för att komma åt din och dina vänners information. Det görs, men det är alltid klokt ändå, att kolla vilken information de kommer åt och redigera inställningarna för åtkomst om det är möjligt. Det gör du under Sekretessinställningar för applikationer på din Facebook. När du ger ditt tillstånd kan applikationer lagra den information de får, men de har inte tillåtelse att överföra den här informationen utan ditt tillstånd eller använda informationen för reklam. Om du vill att den information du har delat med applikationen ska tas bort permanent kan du kontakta utvecklaren direkt från applikationens profilsida.

Återkalla anslutningen gör man på samma sätt som anslutningen genom Twitter.

%d bloggare gillar detta: