Hur skapar man en #hashtagg


Fråga: Hur skapar man en hashtagg?

Svar: Vem som helst kan skapa en hashtagg. Att skapa en hashtagg är inte svårare än att lägga fyrkanten # före en text utan mellanslag i sin tweet (inlägg). Det går bra att använda svenska bokstäver. Varje hashtagg är sökbar.

Med hashtagg markeras tweeten med ett eller flera ämnen. Om man klickar på hashtaggen i en tweet ser man alla tweets markerade med det ämnet även de som är skrivna av personer som man själv inte följer. Förutsatt att personen inte har valt att skydda sina tweets. Skyddade konton/användare syns inte i öppna sammanhang. Hashtaggen används också humoristiskt, ironiskt, sarkastiskt.

Exempel:

Alla som gillar att titta på fotboll och twittrar på svenska, använder hashtaggen #twittboll.
De som tittar på Debatt använder #debatt.
De som skriver om svensk politik använder #svpol.
De flesta populära TV program och evenemang av olika slag har sina hashtaggar.
Man kan också fråga andra vilken hashtagg som gäller för en viss händelse.

Läs mer om hashtaggar i en annan artikel här. Du kan även gå in under Kategorin Hashtagg # där du hittar alla artiklar som skrevs i ämnet.

Om Twitterakuten

Bloggen är till för att fånga upp, strukturera och arkivera de frågor och tips som dyker upp om och kring Twitter. Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Jag som ligger bakom bloggen, heter @Twittdoktorn på Twitter och på Facebook, där jag också svarar på frågor efter bästa förmåga. Använd gärna taggen #twitterakuten. Om du inte öppet vill diskutera dina frågor kan jag nås även via e-post: twittdoktorn(@)gmail.com

Publicerat på 2015-05-18, i Begrepp, FAQ, Hashtagg #, Osorterat, Tips, Twitterskola och märkt , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: