Hitta gamla tweets


Twitter har uppdaterat sin sökfunktion, som gör det är enklare att söka på tweets ända från starten 2006 och lättare att hitta information, till exempel se vem det var som var först med en hashtagg. Det är bara att söka på namn eller # följt av sökordet. Exempelvis man kan söka på Twittdoktorn eller #twitterakuten.

Se hela ditt arkiv – Klicka på din egen lilla bilden i övre högra hörnet och gå till Inställningar i rullgardinsmenyn. Under Konto bläddra längst ner och klicka på Begär ditt arkiv. Man får en fil med all sin information, från och med sin första tweet. En länk skickas via e-post när filen är redo att laddas ned. Se bara till att e-post adressen är aktuell.

I den nedladdade filen kan du sortera dina tweets per månad, eller söka med vissa ord, fraser, hashtaggar eller @användarnamn.

Det finns andra tjänster som låter dig att visa gamla inlägg och även möjliggör nedladdning av dem.

Snap Bird är en av de tjänster som låter dig att söka genom din twitterhistorik. Du anger ditt twitterkonto i sökrutan och låt de andra rutorna vara tomma. Man får först 100 träffar men man kan fortsätta att söka ytterligare 1000 per gång.  Man kan även söka på folks favoriter, vänners inlägg, inlägg som man själv är omskriven i och ens skickade och mottagna tweets.

 TwimeMachine är ett annat sökverktyg, något enklare än ovan. När du loggar in får du dina tweets uppradade till höger på en webbsida i kronologisk ordning. Den har dock en begränsning på högst 3200 tweets. Ingenting för den som har twittrat mycket.

Om Twitterakuten

Bloggen är till för att fånga upp, strukturera och arkivera de frågor och tips som dyker upp om och kring Twitter. Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Jag som ligger bakom bloggen, heter @Twittdoktorn på Twitter och på Facebook, där jag också svarar på frågor efter bästa förmåga. Använd gärna taggen #twitterakuten. Om du inte öppet vill diskutera dina frågor kan jag nås även via e-post: twittdoktorn(@)gmail.com

Publicerat på 2015-05-14, i Osorterat, Tips, Twitterskola, Twitterverktyg och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: