Långa tweets


Det sägs att det finns en mening med teckenbegränsningen för mikrobloggning till exempel på Twitter.

Argumenten mot längre inlägg är, att dessa bryter flödet i en diskussion, och tråden blir mindre överskådliga.

Det är inte ovanligt dock att det föreligger behov av att kunna skriva längre texter än just 140 tecken särskilt om man inte har egen blogg eller annat ställe på Internet att hänvisa till.

De flesta klienter för Twitter tillåter inte användande av mer än 140 tecken. Vill man ändå skriva längre texter, lägga till filer eller bilder samtidigt, kan man ha nytta av följande verktyg:

  • TwitLonger
  • Twitshort
  • Twenth
  • JumboTweet 
  • TinyPaste – texten krymps ner till en länk som man kan kopiera till ett meddelande på Twitter. Den är gratis, dock innehåller reklam. Bryter inte rader automatiskt heller.
  • TallTweets – bryter ner en lång text till flera meddelanden (tweets) på 140 tecken och placerar dem ovanför varandra. Läs mer här.
Annonser

Om Twitterakuten

Bloggen är till för att fånga upp, strukturera och arkivera de frågor och tips som dyker upp om och kring Twitter. Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Jag som ligger bakom bloggen, heter @Twittdoktorn på Twitter och på Facebook, där jag också svarar på frågor efter bästa förmåga. Använd gärna taggen #twitterakuten. Om du inte öppet vill diskutera dina frågor kan jag nås även via e-post: twittdoktorn(@)gmail.com

Publicerat på 2015-05-10, i Osorterat, Tips, Twitterverktyg och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: