Bifoga filer på Twitter


Ibland vill man dela med sig annat än bilder på Twitter. Fick frågan om det finns något snabbt sätt att bifoga information i dokumentformat, som är längre än 140 tecken.

Med TwitDoc kan man förutom bilder, bifoga även video, PDF- eller Power Point bilder. Lätt är det också, bara att logga in med sitt Twitterkonto. Ladda upp sin fil, programmet sköter  förkortningen av URL-en det är bara att få sin tweet iväg, eller bara ladda upp och spara dokumentet på nätet till ett senare tillfälle. Det går att bifoga dokument supp till 15 MB stora, bilder eller grafik upp till 10 MB, samt video upp till 25 MB.

Dessvärre går det inte att ladda upp flera filer samtidigt.

Däremot är det möjligt att bara ladda upp filer utan att twittra de med en gång. Man sparar URL-en och skickar dem vid senare tillfälle.

Man kan Zooma in och ut, ändra visningsläge, ladda ner filen, skriva ut, bädda in till hemsida. Med andra ord ett riktigt användbart verktyg.

Med MediaFire ett så kallat molnarkiv går det att bifoga flera filer samtidigt. Man loggar in med sitt Twitterkonto. Gratis versionen har en gräns på upp till 200 MB och en tillåten personlig katalog samt begränsad arkiveringstid. Men verktyget är rätt enkelt att använda och lagringsutrymmet räcker långt.

 

Man kan markera fler filer samtidigt och ladda upp dem vid samma tillfälle samt skicka dem om man vill, samtidigt i en och samma tweet. 

Under Tools längst upp till höger, kan man ladda ner ett gratis verktyg för skrivbordet till Mac, Windows, Ubuntu och Fedora operativssystemen.

Riktigt användbart verktyg.

Annonser

Posted on 2012-07-03, in Tips, Twitterverktyg and tagged . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: