Ändra utseende på din Twitter


Använder du webbklienten för Twitter, ser inte den speciellt rolig ut. Även om det finns många begränsningar, kan du ändra utseendet. Det gör du genom att på menyn överst på din sida klicka på Settings. Det hittar du under ditt kontonamn på rullgardinsmenyn längst ut till höger och sedan välj fliken Design.

För att ändra bakgrundsbild välj alternativet Change Background Image.

Här kan du antingen välja mellan färdiga bilder som föreslås, genom att markera någon av dem, att ladda upp en egen bild eller välja att INTE använda någon bild alls genom att markera alternativet Don’t use a background image. Glöm inte spara dina ändringar genom att trycka på Save changes. Dina val syns omgående. Du kan även splittra den valda bilden om du så önskar, genom att kryssa för alternativet Tile background.

För att andra bakgrundsfärger välj alternativet Change design colors. 

I det här läget kan du ändra bakgrundsfärg, färg på texten, färg på länkar, färg på sidomenyn till höger, och slutligen färg på ramen kring sidomenyn genom att trycka på respektive alternativ. Peka antingen i färgrutan och dra den lilla cirkeln runt tills du hittar det som passar bäst, eller dra på reglaget till höger. Välj Done när du är färdig och avsluta med Save changes innan du lämnar inställningarna. Lägg märke till att färgen du väljer för dina länkar är det samma som du kommer att få på din statusrad högst uppe i skärmen. Den har en svart bakgrund som gör att mörka färgval är inte att rekommendera. Väljer du att ladda upp en egen bild tryck på Välj fil-knappen och välj en egen sparad bild. Filen måste vara mindre än 800 kB och av formatet GIF, JPG, eller PNG. Den kommer inte att visas förrän du har sparat ändringarna. Skulle du inte bli nöjd med resultatet är det bara att göra om.

Om du har Photoshop kan du göra ännu mer roligare bakgrundsbilder, med följande tips.

Annonser

About Twitterakuten

Bloggen är till för att fånga upp, strukturera och arkivera de frågor och tips som dyker upp om och kring Twitter. Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Jag som ligger bakom bloggen, heter @Twittdoktorn på Twitter och på Facebook, där jag också svarar på frågor efter bästa förmåga. Använd gärna taggen #twitterakuten. Om du inte öppet vill diskutera dina frågor kan jag nås även via e-post: twittdoktorn(@)gmail.com

Posted on 2011-04-20, in Tips, Twitterskola and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: