Skillnaden mellan RT och Quote tweet


Fråga: När används RT (retweet) och när Quote tweet, vad är skillnaden?

Svar:

RT eller retweet med denna symbol, ger dig två alternativ i de flesta applikationer eller klienter: Retweet och Quote tweet. I andra applikationer som i Seesmic, heter Quote tweet Retweet with Comment. Det förekommer också att det ena kallas för Share Old School Retweet och det andra bara Retweet.

Retweet i det här fallet innebär att tweeten skickas vidare i sin ursprungliga form med info om att du har retweetat den. Den infon står bredvid symbolen retweet, ovanför eller nedanför inlägget som du vidarebefordrat. Det innebär också att sändaren får ingen direkt info om att någon har skickat tweeten vidare, bara om han själv kollar sina tweets.

Quote Tweet som själva ordet betyder, blir en citat, och börjar med @ursprungssändaren. Det innebär förstås att sändaren själv blir också underrättad. I det här fallet kan du skriva RT framför @ursprungssändaren, eller +1 RT, eller RmxT ifall du väljer att ändra innehållet. Mycket handlar om utrymme som är begränsad till 140 tecken. Om ursprungstexten är lång är omöjligt att lägga till något. Då kan man välja alternativet ovan, dvs bara retweeta rakt av eller att  ta bort något, i så fall blir det RmxT. Glöm inte att ta bort citationstecknen.

Retweet with Comment är i stort sätt samma sak som ovan med skillnaden att i det här fallet slipper du citationstecknen, RT läggs till automatiskt framför @ursprungssändaren.

Old school retweet är samma som Retweet with comment.

Annonser

About Twitterakuten

Bloggen är till för att fånga upp, strukturera och arkivera de frågor och tips som dyker upp om och kring Twitter. Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Jag som ligger bakom bloggen, heter @Twittdoktorn på Twitter och på Facebook, där jag också svarar på frågor efter bästa förmåga. Använd gärna taggen #twitterakuten. Om du inte öppet vill diskutera dina frågor kan jag nås även via e-post: twittdoktorn(@)gmail.com

Posted on 2011-04-18, in Retweet and tagged , . Bookmark the permalink. 2 kommentarer.

  1. Inte två val… Två alternativ. Fortfarande ETT val.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: