RT (retweet) och RmxT


Fråga: Vad står RmxT för

SvarRmxT som står förkortningen av ReMiXedreTweet är en retweet där man har ändrat innehållet i ursprungstexten bland annat av utrymmesskäl. Då skriver man RmxT @pellesvensson i stället för RT.

RT eller ReTweet används för att skicka en Tweet från någon annan igen med samma meddelande och en hänvisning till den som postade den innan. Hänvisningen börjar med @namn på den som ursprungligen postade något.
Retweeten börjar oftast med texten ”RT” exempelvis RT @Pellesvensson: Nu har @twittdoktorn öppnat egen mottagning. 🙂 på adressen https://twitterakuten.wordpress.com/ #twitterakuten

Med andra ord betyder RT att man sprider någon annans tweet vidare till sina följare. Det finns vissa informella netikettregler som gäller vid RT som till exempel att man tackar den som har spridit ens budskap.

De flesta klienter stödjer retweets. Tweetie gör det något annorlunda genom att de kallar det RePost och lägger till texten ”Via” sist i Tweeten istället.

För att ”spetsa till” sina Retweets kan man om utrymme finns, lägga till en egen kort kommentar före RT, fast det gäller att spara på tecknen, eftersom en Tweet bara får innehålla maximalt 140 tecken allt som allt. Vissa använder +en siffra som betyder antal gånger som meddelandet har retweetats.

Rettweeten sparas också. Man kan hitta retweets från andra, dina egna, och dina tweets som andra har retweetat. Sä här kan det se ut i klienten WebbTwitter på PC med Windows på:

Man kan retweeta även bara genom klicka på Retweet symbolen/knappen i sin klient, då sprids informationen i sitt ursprungliga utseende, men det syns att är retweetad av dig.

Klickar man på själva tweeten kan man också se vilka som har retweetat den. I de flesta twitterklienter står det oftast någons namn och ”others”.

Mer om det hittar du här

Annonser

About Twitterakuten

Bloggen är till för att fånga upp, strukturera och arkivera de frågor och tips som dyker upp om och kring Twitter. Bloggen drivs helt ideellt, av egen kraft och med ett brinnande intresse för interaktion mellan människor och tekniska lösningar. Det är bara kul att dela med mig kunskap och erfarenheter. Jag som ligger bakom bloggen, heter @Twittdoktorn på Twitter och på Facebook, där jag också svarar på frågor efter bästa förmåga. Använd gärna taggen #twitterakuten. Om du inte öppet vill diskutera dina frågor kan jag nås även via e-post: twittdoktorn(@)gmail.com

Posted on 2011-04-17, in Retweet and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: